De zonneboiler is in onze ogen een onderschat product, terwijl deze uitstekend valt te combineren met andere maatregelen om uw huis te verduurzamen, comfort te verhogen en kosten te besparen.� 









Met de zonneboiler kan grote hoeveelheid water opgewarmd worden voor de douche en verbruik in huis. De zonneboiler kan een gemiddeld huishouden in de periode april tot en met oktober volledig voorzien van warmwater.

Ook is het mogelijk om de zonnecollector en tank zodanig te bouwen dat deze ondersteuning bieden voor de vloerverwarming of LW- convectoren. Hierdoor wordt het door de zon verwarmde water (denk aan zonnige winterdagen) ook gebruikt bij het verwarmen van huis, met als resultaat dat de warmtepomp wordt ontlast en derhalve een grote besparing op elektriciteit gerealiseerd.







Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector wordt op het dak van de woning geplaatst. De zonnecollector wordt aangesloten op een buizenstelsel met daarin een vloeistof. Met de opgevangen zonne-energie verwarmt de zonnecollector de vloeistof. De vloeistof transporteert de warmte door het buizenstelsel naar een voorraadvat (boiler). Daar geven de buizen hun warmte af aan het kraanwater. Hierdoor ontstaat warm kraanwater, gemaakt door de zon. Het voorraadvat kan aangesloten worden op een cv-ketel, die het water uit het vat zo nodig extra verwarmt tot minstens 60 graden. Hierdoor is een warme douche altijd mogelijk en krijgt de legionellabacterie ook geen kans. De zonnecollector kan ook met een (hybride) warmtepomp worden gecombineerd.